Nederland stad voor stad groener en gezonder maken

Samen met een consortium uit de top van de Nederlands recyclingindustrie ontwikkelde Mediavisie Content Creatie een nieuw concept en communicatiestrategie om de vergroening van Nederland te versnellen. Met het Kernverhaal als uitgangspunt is de naam, pay off, en de huisstijl ontwikkeld en vertaald naar een website, uitleganimaties, posters en banners, en product-video’s.

Klant:

Green City Nederland

Tools:

Oerverhaal
Corporate identity
Campagnes

Commercial CE Green City panel

In het consortium worden 100% recyclebare producten ontwikkeld uit bestaande afvalstromen. Voor een van die producten: het CE Green City panel is een commercial ontwikkeld om dit nieuwe product in de markt te zetten.

Logo, huisstijl en middelen

Voor Green City Nederland is een actuele en zakelijke identiteit ontwikkeld. De kleuren in het logo verwijzen naar de oplossingen van Green City Nederland  op het gebied van de waterbuffering in grote steden het vergroenen van daken en gevels.

Signing, banners en flyers

Green City Nederland stimuleert de ontwikkeling van nieuwe producten op het gebied duurzaamheid en vergroening. Door de gekozen look and feel voelt de huisstijl aan als de blauwdruk voor een nieuwe wereld die groener en gezonder is.

Website en Social Media

De online communicatie is gericht op drie belangrijkste doelgroepen op dit moment: De fabrikanten van groene producten zoals groene daken en isolatie. Organisaties, bedrijven en gemeenten verantwoordelijk voor vastgoed en investeerders op zoek naar direct rendement voor mens en natuur.

Climate Credits

Wijkbewoners, bedrijven en organisaties hebben allemaal last van de hoge energierekening, maar mensen met een kleine beurs ondervinden nu de meeste last van de stijgende energieprijzen. Door te investeren in Climate Credits helpt men niet alleen met het versnellen van de vergroening maar ook het omlaag brengen van de energiekosten van mensen die nu het hardst getroffen worden. Mediavisie Content Creatie ontwikkelde hiervoor het certificaat.

“Met Climate Credits gaan we de vergroening van Nederland versnellen”

founder Green City Nederland

Arvid Prigge,

Uitleganimatie

In deze animatie wordt uitgelegd hoe Green City Nederland de vergroening van Nederland wil gaan versnellen. Door aan het groener en duurzamer maken van de leefomgeving economische waarde toe te kennen wordt het interessanter voor fabrikanten om daar producten voor te ontwikkelen en voor investeerders om daar geld in te steken.

Heb je ook groene of duurzame plannen?

Bel of mail met Rene

Rene Reitzema

Creative director