Job over de huidige video-trends

“Trends zijn belangrijk, je wilt tenslotte dat je video bekeken wordt. Up-to-date blijven houdt je relevant, zorgt voor kwaliteit, en de AI-updates zijn ook handig. Een win-win-winsituatie. Dit zijn de huidige video-trends die ik in de gaten hou:

Short-form 

Een trend die al een tijdje meegaat, is short-form content. Denk hierbij aan video’s van minder dan een minuut.  Dit soort content is vooral populair op platforms zoals TikTok. Het gaat er vooral om dat de content snel en makkelijk te bekijken is. Deze vorm van content is voornamelijk relevant voor Generatie Z, een doelgroep waar ik veel content voor maak. 

Probeer jij ook gen Z’ers te bereiken? Wellicht heb je dan wat aan onze blog over Generatie Z.

Ondertiteling

Als we het toch hebben over snel en makkelijk, dan kunnen we het ook hebben over ondertiteling, of tegenwoordig: middentiteling. Veel kijkers scrollen door de reels of TikToks met het geluid uit. Ondertiteling zorgt ervoor dat deze kijkers jouw content kunnen blijven volgen. Ik zie vooral een trend in grote en opvallende ondertitels, die maken het bekijken van de video nog makkelijker. 

Catchy content 

Content moet opvallen, vooral de eerste paar seconden. In deze gouden eeuw van overvloedige content zijn kijkers kritisch. De meeste scrollen na één enkele seconde alweer door. Zorg er dus voor dat de eerste seconde nieuwsgierigheid opwerkt en de aandacht trekt.

AI

Je had het al voor tekst en foto’s, maar sinds deze week heeft ook Premiere Pro hun nieuwe AI-functies gelanceerd. Objecten toevoegen, vervangen, verwijderen en zelfs shots verlengen. Tijd om te experimenteren!

Memes

Memes zijn een goed scorende vorm op sociale media, voor zowel een jong en oud publiek. Vaak roepen ze een gevoel van nostalgie op, wat de kijkers aan de video bindt. Ik gebruik ze bijvoorbeeld als reactie in een video. Een mooi voorbeeld hier is dit onderstaande interview voor Boels. In dit interview worden ook memes gebruikt om een gevoel te benadrukken.

 

Ook up-to-date blijven?

Sluit je aan bij relevante groepen op sociale media, zoals Frankwatching of de Facebookgroep ‘Videomattie’. Of kom eens sparren bij ons op kantoor!”

Auteur

Job Kuiper

Videograaf en 360 specialist